Team van Rijn Racing - Mijdrecht

Historie


Het Van Rijn Racingteam (voorheen JVR Rallycrossteam) is begonnen door Jan van Rijn, werkzaam bij Autobedrijf van Rijn als bedrijfswagenmonteur. Voordat Jan van Rijn zelf als coureur begon, sleutelde hij al 5 jaar in het “rallycrossteam KAV autoverhuur”. Met dat team werkte hij als monteur enkele jaren het Europees Kampioenschap af. Maar na jaren te hebben gesleuteld kwam er het idee om zelf te gaan racen. Met steun van enkele collega's werd er begonnen aan de bouw van een SEAT Ibiza Cupra. In 1996 werd er voor het eerst gereden op het Eurocircuit van Valkenswaard in de Euro 2000 klasse. Na 6 jaar stopte Jan met actief racen.  Nog steeds bestaat het team uit  enthousiaste mensen, waarvan sommige al inmiddels meer dan 10 jaar ervaring hebben in de rallycross. Na een jaar een uitstap te hebben gemaakt als serviceteam in de Seat Tdi Endurance Cup op Zandvoort en het circuit van Zolder, is het team sinds 2008 weer terug in de rallycross. Maar nu met Dennis van Rijn aan het stuur, het neefje van Jan van Rijn. Jan zelf heeft een belangrijke rol van teambaas op zich genomen en is hij het aanspreekpunt op de wedstrijd voor de vaste ploeg monteurs. 
 
Wat in 1996 begon als hobby, is nu uitgegroeid tot een professionele “onderneming”.
 

De servicetrailer


Kenmerkend voor team Van Rijn Racing is dat bijna alles in eigen beheer wordt gebouwd of geprepareerd. Zo is ook de complete servicetrailer in eigen beheerd gebouwd. In 2004 werd er oude convectie trailer aangekocht met aluminium opbouw. Deze werd door de teamleden volledig gestript totdat er een kaal chassis overbleef. Slechte stukken in het chassis werden vervangen door nieuwe delen. Wij zijn van mening dat de basis in orde moet zijn, om tot een goed resultaat te komen. Het complete trailer chassis is opnieuw gespoten en geschilderd, zodat deze er nog jaren tegen aankan. Vervolgens zijn enkel de plywood wanden en dak bij een carrosseriebouwer gemonteerd, waarna er verder kon worden gegaan aan de binnenzijde; de leefruimte en het werkplaats gedeelte achterin de trailer.

Onze trailer biedt slaapplaats voor 6 teamleden, beschikt over een prettige keuken waaruit de monteurs en gasten van het team voorzien kunnen worden van een hapje en drankje. Verder beschikken we over een servicetent, waarin het team service geeft aan de rallywagen en zijn gasten ontvangt. Deze kunnen live zien wat er allemaal bij komt kijken om daadwerkelijk tot prestaties op de baan te komen.

Onze teamleden


Gelukkig mag Van Rijn Racing al jaren op de support rekenen van een aantal vaste teamleden en hun achterban. Hoezeer we het op een zo proffesionele manier benaderen, veel gebeurt nog steeds in de beschikbare vrije tijd.

Jan van Rijn - teameigenaar en aanspreekpunt voor de rijder en monteurs. Na jaren zelf gereden te hebben, kwam hij erachter dat rijden van de servicetruck met trailer leuker was dan met een rallycross auto! Al jaren het aanspreekpunt binnen het team en een van de grootste drijfveren achter team Van Rijn Racing.
jan van rijn

Dennis van Rijn - coureur van de Skoda Fabia Mk2. Vanaf zijn 12e jaar mocht hij mee naar de rallycross met Ome Jan, die toen nog zelf reed. Niet veel later via karting en de opendeur dagen in België (samen met Jaimee) ook in de rallycross gestart op nationaal niveau. Vanaf 2008 de coureur van het team.

Raymond Cornelissen - Al vanaf de start in 1996 betrokken bij ons team en nog steeds even enthousiast. Zorgt ervoor dat de auto steeds weer hersteld wordt na schade. Veel tussen de wedstrijden door van groot belang voor het team!

Ronald Pauw - Inmiddels ook al meer dan 10 jaar betrokken bij het team. Controleert secuur na elke trainig of manche de wagen en voert reparaties uit waar nodig. Zorgt voor rust tijdens de hectische herstel werkzaamheden tussen de manches door.
ronald pauw

Jaimee Groen - Nog samen gekart en open-deur dagen gereden in België met Dennis. Nu verantwoordelijk voor de afstelling en verzamelt belangrijke data uit de rondetijden en computer. Snoert Dennis in voor elke training, manche of finale. Deze ingeslopen traditie is inmiddels uitgegroeid naar bijgeloof...
jaimee groen

Peter Otto - Misschien wel een van onze uitbundigste monteurs. In zijn enthousiasme gaat hij soms helemaal op in de wedstrijd zelf, maar laat het team ook wel beseffen dat het best trots mag zijn op hun prestaties. Peter is verzorgt de uitlijning van de auto elke keer voor elke wedstrijd, wat zorgt voor een goede basis voor elke wedstrijd.
peter otto

Koos Wiegertjes - Waar benzine de wedstrijdauto doet rijden, houdt Koos de monteurs in beweging door hun tijdig te voorzien van een hapje en drankje. Gastvrij en alles kan is kenmerkend voor Koos. Geniet als de gasten genieten van de zelfgemaakte lunches en hapjes.
koos wiegertjes