Focus op 2019

  • motor 2019
  • motor 2019
  • motor 2019
  • motor 2019
: VRR

Het seizoen 2018 is niet geworden hoe Van Rijn Racing het voor ogen had. Na het teleurstellende 2017 seizoen, wat een flinke vooruitgang had moeten worden ten opzichte van de voorgaande jaren, hoopte team Van Rijn Racing zich in 2018 alsnog te kunnen melden aan de start in een van de laatste wedstrijden van het jaar. Helaas bleek dit niet haalbaar, omdat de schade aan de motor en de daardoor opgelopen achterstand in 2017 te groot bleek te zijn geworden.
 
In overleg met de sponsor van de motor, is er besloten om opnieuw een nieuwe motor te gaan bouwen. Daarvoor heeft het team ook een nieuwe partner gevonden, die in samenwerking met het team zelf de motor momenteel aan het prepareren is. In de afgelopen periode zijn er al een aantal verbeter punten gevonden ten opzichte van de situatie in het seizoen 2017. Met de kennis uit het vorige jaar, ziet de basis er voor volgend jaar er daadwerkelijk een stuk beter uit.
 
De focus ligt nu, vanzelfsprekend, op 2019. De auto zelf begint er ook klaar voor te worden, er zijn ondertussen aanpassingen voorgenomen met het oog op het volgende seizoen. De eerste echte voorbereidingen moeten medio eind januari, begin februari plaats moeten gaan vinden. Eerst zal er getest gaan worden, waar is nog niet bekend. Hiervoor is het team nog op zoek naar een geschikte locatie.